Yeni yıla sağlıklı girmek için beslenme önerileri

Yılbaşı kutlamaları, genellikle büyük yemek masalarının kurulduğu etkinliklerle geçiriliyor. Eş-dostla bir araya gelinerek kutlanan yılbaşı gecelerinde yemeğin ve alkolün dozu bazen kaçabiliyor. Yılbaşı gecesi yapılan beslenme hatalarından uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Selçuk, Sabah güne hafif bir kahvaltı ile başlanması, öğle ise dengeli bir öğün ile güne devam edilmesi önerisinde bulundu. Sadece yılbaşı akşamına odaklanmanın […]

Yeni yıla sağlıklı girmek için beslenme önerileri
  • 30 Aralık 2017 18:43

Yılbaşı kutlamaları, genellikle büyük yemek masalarının kurulduğu etkinliklerle geçiriliyor. Eş-dostla bir araya gelinerek kutlanan yılbaşı gecelerinde yemeğin ve alkolün dozu bazen kaçabiliyor. Yılbaşı gecesi yapılan beslenme hatalarından uzak durulması gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Selçuk, Sabah güne hafif bir kahvaltı ile başlanması, öğle ise dengeli bir öğün ile güne devam edilmesi önerisinde bulundu.

Sadece yılbaşı akşamına odaklanmanın yanlış olduğunu vurgulayan Duygu Selçuk, “Bizim yanlış yaptığımız nokta; sadece yılbaşı akşamına odaklanmak; ‘Akşam yemek yiyeceğim, sabah hiçbir şey yemeyeceğim’ mantığıyla ilerlemek. Yılbaşı akşamı hindinin yanı sıra tavuk ve balık da tüketsek mutlaka haşlama, buğulama, ızgara olmasını istiyoruz. Kızartma gibi ağır öğünlerin olmamasını tercih ediyoruz. Alkol tüketiminde; alkol oranı az olan ürünler tercih edilmeli. Rakı, viski, votka tarzı içecekler yerine, şarap ve şampanya tercih edilmeli. Yılbaşı ardından sabah fazla yüklenmeye bağlı hazımsızlık gelişebilir. Hazımsızlığı gidermek için en azından kahvaltı öncesinde 40 dakikalık yürüyüş yapılmalı, bol su tüketimi olmalı. Özellikle alkol tüketimine bağlı baş ağrıları olabiliyor. Alkol aynı zamanda vücudumuzdan fazla sıvı kaybına sebep oluyor. O sıvı kaybı karşılanmadığı zaman da baş ağrısı gelişebiliyor. Bunu engellemek için bol bol su içmeliyiz. Bunların yaşanmaması için akşam öğününde gerektiği kadar yemek yemeliyiz” şeklinde konuştu.