Pul biberin faydaları

Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz haline getirilerek kırmızı pul biber adını alır. Çok acı, az acı ve tatlı olarak ayrı ayrı satılır. Kırmızı pul biber araştırmalara göre içerdiği acılık ile iştah acıcı özelliği ve sindirim sistemini bir çeşit dezenfekte edici bir besin olarak önemli olduğu kanıtlanmıştır. Kırmızı pul biber c vitamini […]

Pul biberin faydaları
  • 14 Ocak 2018 09:56
  • 14 Ocak 2018 02:57

Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz haline getirilerek kırmızı pul biber adını alır. Çok acı, az acı ve tatlı olarak ayrı ayrı satılır. Kırmızı pul biber araştırmalara göre içerdiği acılık ile iştah acıcı özelliği ve sindirim sistemini bir çeşit dezenfekte edici bir besin olarak önemli olduğu kanıtlanmıştır.

Kırmızı pul biber c vitamini içerdiği için insan sağlığı açısından faydalıdır ve kalp krizi riskini azalttığı söylenmiştir.

Kırmızı pul biberin acısı ishali kesmekte, grip ve soğuk algınlığına da iyi gelmektedir.

Kırmızı pul biber kan dolaşımını hızlandırır ve idrarı artırmaktadır.

Kırmızı pul biber uzmanlara göre böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkilediği söylenmektedir. Kırmızı pul biberi ülser, basur, sistik, varis, karaciğer vb. rahatsızlıkları olanlarda yememelidir. Ayrıca çok asabi ve hırslı insanlarda tüketmemelidir. Doktorların tavsiyelerinde bulunmaktadır. Kırmızı pul biberi kullanırken dikkatli olarak ne fazla nede az tüketmeliyiz kararında tüketerek faydalanmalıyız.